Winkelen en entertainment

In Edmonton hoef je je nooit te vervelen. Of je nou van shoppen, pretparken of robots houdt, de stad biedt voor ieder wat wils.

 

West Edmonton Mall

Het grootste overdekte winkelcentrum en entertainmentcomplex van Noord-Amerika is te vinden in Edmonton en heeft werkelijk alles. Je kunt hier urenlang shoppen zonder dat je er op uitgekeken raakt, met zowel de grote merken als de kleinere lokale boetiekjes. Ook als je niet van shoppen houdt is een bezoek aan de West Edmonton Mall een absolute must. Met een indoor pretpark, subtropisch zwembad, een bioscoop, schaatsbaan, hotels en nog veel meer is dit een plek waar voor ieder wat wils is. In 2019 zijn er een aantal nieuwe winkels waaronder UNIQLO, Louis Vuitton, Canada Goose en SJP by Sarah Jessica Parker geopend. Tip: de West Edmonton Mall is een handige stop op weg naar Jasper National Park of op de weg terug.

 

 

Farmers’ Markets

City Farmers Market Downtown
De City Farmers Market Downtown is een boerenmarkt die al meer dan een eeuw een belangrijk onderdeel is van het centrum van Edmonton. Deze markt is het hele jaar door bekend om zijn vriendelijke, open sfeer en kwaliteitsproducten die rechtstreeks worden geleverd door vriendelijke, lokale boeren, telers en ambachtslieden.

Old Strathcona Farmers ‘Market
Bij de Old Strathcona Farmers Market luidt het motto: ‘We make it! We bake it! We grow it! We sell it!” De markt bestaat uit een selectie van bijna 300 leveranciers over 185 kraampjes. Elke zaterdag zijn er meer dan 130 leveranciers die alleen lokaal geproduceerde, handgemaakte producten verkopen.

 

Handgemaakte souvenirs van de inheemse bevolking

Op zoek naar unieke souvenirs en cadeaus in Edmonton? Met een rijke inheemse cultuur en geschiedenis, zijn er tal van lokale ambachtslieden die hun handgemaakte artikelen in de stad verkopen. Steun lokale en inheemse ondernemers door hun handgemaakte artikelen te kopen. Je vindt er cadeaus en souvenirs voor iedere gelegenheid. Op deze pagina vind je meer informatie.

Old Strathcona & Whyte Avenue

Als je in Edmonton bent mag je de wijken Old Strathcona en Whyte Avenue zeker niet missen. Deze trendy wijken bruisen van de energie. Deze delen van de stad staan bekend om hun artistieke en culturele diversiteit en je vindt er veel authentieke boetieks en andere eigenzinnige winkeltjes.

In dit handige overzicht lees je nog meer over shoppen in Edmonton.

 

Meer Edmonton

Wat je nog meer van deze stad kunt verwachten

Tioga Tours

Explore Canada & Northwest USA

Autorondreis, 23 dagen