Vluchtinformatie KLM

Wil je op vakantie naar het westen van Canada, dan reis je per vliegtuig. De meest comfortabele manier is met KLM. Je vliegt dan namelijk rechtstreeks in 8,5 uur naar Edmonton International Airport. Wist je trouwens dat dit de kortste vlucht is vanuit Nederland naar West-Canada?

Heenvlucht op dinsdag, donderdag en zaterdag
Vertrek Amsterdam om 14:40 uur – aankomst Edmonton om 15:25 uur (KL675)

Terugvlucht op dinsdag, donderdag en zaterdag
Vertrek Edmonton om 17:05 uur – aankomst volgende dag op Amsterdam om 09:40 uur (KL676) | Rechtstreekse nachtvlucht zonder tussenlanding

Het vluchtschema van KLM kan veranderen. Check daarom altijd het meest actuele vluchtschema op de website van KLM.

Goed om te weten: voor reizen naar Canada heb je een eTA nodig.

Reizen via Edmonton International Airport

Edmonton International Airport is een overzichtelijke luchthaven. Na aankomst sta je na een snelle douanecheck bij de bagageband om je koffer op te halen. Vanaf de luchthaven kan je met het openbaar vervoer, taxi of huurauto naar Edmonton reizen. Ook vind je vlakbij de luchthaven een camperverhuur. Uiteraard zijn er nog meer faciliteiten en services op de airport te vinden, zoals restaurants en winkels. Voor vertrek is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de Premium Collection Outlet.

Reizen naar Canada tijdens de pandemie

Sinds 7 september 2021 heeft Canada de inreisbeperkingen versoepeld en is het land weer open voor internationale reizigers. De precieze voorwaarden voor het inreizen naar Canada vind je op de website van de overheid (Engelstalig). Kijk op onze veilig op reis pagina voor de meest actuele coronamaatregelen.

Verklein jouw ecologische voetafdruk

Vliegtuigen worden steeds zuiniger, maar nog steeds produceren ze een hoeveelheid CO2. Er zijn verschillende opties om de CO2-uitstoot nog verder te compenseren om zo jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Tijdens het boeken van je reis kan je bijvoorbeeld je CO2-uitstoot compenseren door je aan te sluiten bij het CO2ZERO-plan van KLM (dit kost voor een retourticket Edmonton ongeveer €10,50) of een bedrag te betalen aan GreenSeat of Trees for All. Genieten van een verre reis is belangrijk, maar iets terug doen voor het milieu is ook belangrijk.

Daarnaast heeft KLM een Fly Responsibly pagina met meer informatie over het verkleinen van je ecologische voetafdruk.

Voor Edmonton International Airport is duurzaamheid een kernwaarde.

Meer Edmonton en Jasper

Wat je nog meer kunt verwachten van deze bestemmingen

Test

Adventure in Alberta

Autorondreis, 10 dagen