Veilig op reis naar Canada

REISADVIEZEN EN CORONAMAATREGELEN

Reizen naar Canada is weer mogelijk! Dat is goed nieuws, want dat betekent dat we weer kunnen genieten van een vakantie vol avonturen in de overweldigende Canadese natuur. Als je de ArriveCAN-app op je smartphone hebt waarin je vaccinatie- en PCR-testbewijs staan, dan ben je klaar voor een heerlijke vakantie naar Canada. Hieronder lichten we dat nader toe. 

[Laatste update: 20 januari 2022]

REISADVIES NEDERLANDSE OVERHEID

Het blijft natuurlijk te allen tijde belangrijk om het reisadvies van de Nederlandse overheid te raadplegen voor vertrek. Op dit moment geldt er een oranje reisadvies. Dit houdt in dat je op reis mag naar Canada (mits je aan een aantal voorwaarden voldoet, zie hieronder). Lees het volledige reisadvies op de website NederlandWereldwijd.nl.

INREISMAATREGELEN CANADESE OVERHEID

Per 7 september 2021 zijn de inreisbeperkingen voor internationale reizigers naar Canada versoepeld. Op dit moment geldt dat volledig gevaccineerde reizigers met een van de goedgekeurde vaccins (bekijk hier welke dat zijn) welkom zijn. De enige stappen die je als volledig gevaccineerde moet doorlopen, zijn:

  1. Het laten afnemen van een PCR-test binnen 72 uur voor vertrek naar Canada (een antigeentest volstaat niet). Bekijk hier waar je testbewijs aan moet voldoen.
  2. Je vaccinatiebewijs én negatieve testresultaat uploaden in de ArriveCAN-app (gratis). Dit kan dus ook pas binnen 72 uur voor vertrek.

Het is aan te raden om ook een papieren kopie van je vaccinatiebewijs mee te nemen. Deze kan je uitprinten door in te loggen met je DigiD op deze pagina. De precieze voorwaarden voor het inreizen naar Canada vind je op de website van de overheid. Reis je met kinderen? Raadpleeg dan deze pagina. Uiteraard zijn de standaard inreisregels ook van toepassing, zoals het hebben van een geldig paspoort en het aanvragen van een eTA-visum.

TERUGREIZEN NAAR NEDERLAND

Sinds 22 december 2021 mogen reizigers uit landen buiten de EU/Schengen alleen naar Nederland reizen als ze een negatieve testuitslag bij zich hebben. Dat geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Het testbewijs is van een NAAT/PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Raadpleeg de checklist voor meer informatie.

Daarnaast geldt vanaf 20 januari 2022 voor alle reizigers vanuit Canada een quarantaineplicht bij terugkomst in Nederland. Dit geldt dus ook voor gevaccineerden.

Het is mogelijk om op de luchthaven te testen voor vertrekt als dit nodig is voor je volgende bestemming. Kijk hier voor meer informatie.

EEN REIS BOEKEN NAAR CANADA

Veel reisorganisaties hanteren de annuleringsvoorwaarden van de ANVR. Het is aan te raden om te zorgen voor een goede annuleringsverzekering. Wanneer je genoodzaakt bent je reis te annuleren omdat je vlak voor vertrek positief getest wordt op COVID-19, of omdat Canada een oranje reisadvies krijgt, dan krijg je met een annuleringsverzekering (vaak) je geld terug. Check bij je eigen annuleringsverzekering wat er precies gedekt wordt.

Heb jij vragen over je geboekte reis? Neem dan rechtstreeks contact op met de reisorganisatie waar jij jouw reis hebt geboekt. Deze kan jou het beste adviseren over je reis. Heb je vragen over de vlucht? Neem dan contact op met KLM.

Canada Travel Designers

The Wonder Trail

Autorondreis, 15 dagen