Ontdek Jasper

Tussen de hoge bergen, kristalheldere meren en groene natuur ligt Jasper. Jasper is ooit ontstaan als een klein stadje langs een treinspoor en heeft altijd een dorps karakter gehouden. In 1907 werd het nationale park opgericht. Met een formaat van 11.000 km² is Jasper het grootste nationale park in de Canadese Rockies en onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed.

Meer over Jasper: 

Jasper National Park

Een bezoek aan Jasper National Park zal je altijd bijblijven. Wanneer je hier naartoe reist, zul je naar alle waarschijnlijkheid veel dieren spotten en versteld staan van de overweldigende uitzichten en prachtige natuur. Het aantal activiteiten dat het park biedt is eindeloos. Enkele voorbeelden zijn lange bergwandelingen, mountainbiken en kanoën over de kristalheldere meren. Ook goed om te weten, Jasper National Park wordt in nauwe samenwerking met de lokale bevolking onderhouden.

De stad Jasper

Het gelijknamige stadje Jasper ligt in het hart van het nationaal park. Het is een gezellig en gemoedelijk bergdorpje met slechts zo’n 4.500 inwoners. In 1813 werd het dorpje gesticht als handelspost voor de bonthandel, tegenwoordig is het de gezellige uitvalsbasis voor veel toeristen en natuurlijk wintersporters. Je vindt in het stadje allerlei voorzieningen die niet voor menig stad onder doen. Winkeltjes, restaurants, cafés en natuurlijk uiteenlopende soorten accommodaties maken van Jasper het ideale stadje om de rest van de natuurpracht van Jasper National Park te ontdekken.

Dark Sky Preserve

Jasper is in 2011 benoemd als Dark Sky Preserve en is sindsdien de grootste van Canada. De Canadese Astronomical Society heeft een aantal plekken in Canada aangewezen als Dark Sky Preserve omdat hier relatief weinig lichtvervuiling is. Dit biedt de perfecte omstandigheden om sterren te kijken. In de afgelopen tien jaar is er een groot planetarium gebouwd en is het mogelijk om telescooptochten bij te wonen.

Meer Jasper National Park

Wat je nog meer van Jasper National Park kunt verwachten

Tioga Tours

Explore Canada & Northwest USA

Autorondreis, 23 dagen