Op het water

In Jasper National Park is heel veel schoon en helder water te vinden. Het is dus niet verrassend dat je je er prima op en rond het water kunt vermaken. Zwemmen, duiken, boottochten, kayakken, raften en vissen horen allemaal tot de mogelijkheden. Vergeet ook zeker niet de Miette Hot Springs, deze warmwaterbronnen hebben een temperatuur van 40°C dus je moet hittebestendig zijn om hiervan te kunnen genieten.

Raften

Door de vele rivieren is raften een van de populairste zomeractiviteiten in Jasper National Park. Je kunt zelfstandig of met een gids raften en er zijn veel verschillende niveaus. Een geweldige manier om het park van een ander perspectief te ervaren.

 

Kanoën, kajakken en suppen

Als je ongestoord van het uitzicht op de bergen wilt genieten, dan moet je dat eigenlijk vanaf een van de vele meren doen. Vaar naar het midden van het meer, glij over het heldere water en geniet van de intense rust en stilte om je heen. Vanaf het water heb je vrij uitzicht over de adembenemende omgeving. Als je liever alleen op pad gaat kun je gebruik maken van de kajaks of de sup.

Je kunt kajaks huren bij Kayak Rental en sups bij Stand Up Paddle Board Rental

Boottocht naar Spirit Island

In Malign Lake ligt het zeer geliefde Spirit Island. Het eilandje ligt in het midden van een gletsjermeer en dit meer is omringd met indrukwekkende bergen. De uitzichten zijn fenomenaal en de beste manier om het meer te verkennen is per boot. Je kunt de Maligne Lake Cruise nemen, deze staat bekend als de beste boottocht van Canada. De Maligne Lake Premium Cruise is vergelijkbaar, maar heeft een aantal leuke extra’s, zoals een wandeling over Spirit Island onder begeleiding van een gids.

Meer Jasper National Park

Wat je nog meer van Jasper National Park kunt verwachten

Tioga Tours

Explore Canada & Northwest USA

Autorondreis, 23 dagen