Kunst en cultuur in Edmonton

Royal Alberta Museum

Het Royal Alberta Museum vertelt al jarenlang het verhaal van de cultuur en het landschap van de provincie Alberta. Het museum ligt in het hart van het ‘Arts-district’ en neemt je mee op ontdekkingsreis door de provincie. Leer meer over de eerste bewoners van het gebied en de ontwikkeling die de Alberta door de eeuwen heen heeft doorgemaakt. Houd de website van het museum in de gaten voor tijdelijke tentoonstellingen en actuele updates.

 

Art Gallery of Alberta

De Art Gallery of Alberta is een kunstgalerij die mensen, kunst en innovatieve ideeën aan elkaar koppelt. Er hangt vooral moderne en historische kunst uit de staat Alberta in de galerie. Het museum heeft al meer dan 6.000 kunstobjecten in haar bezit. Niet zo gek, als je bedenkt dat de Art Gallery of Alberta al bestaat sinds 1924. Elke dag zijn er speciale “On The Spot!” tours waarbij je een groepsgesprek over de kunstwerken aan kan gaan met een medewerker van het museum. 

University of Alberta Botanic Garden

Een must-visit voor natuur- en tuinliefhebbers is de University of Alberta Botanic Garden. Met 80 hectare aan ingerichte tuinen (en 110 extra hectare natuurlijke gebieden en ecologische reservaten), is er veel te ontdekken. Mis de nieuwe Aga Khan-tuin niet, geschonken door Zijne Hoogheid de Aga Khan zelf. Dit zijn 4,8 hectares prachte moderne architectuur geïnspireerd door Moghul-tradities en ontworpen voor het klimaat en de topografie van de regio Edmonton.

Meer Edmonton

Wat je nog meer van deze stad kunt verwachten

NBBS Reizen

Canada’s Rockies by Rail

Treinreis, 9 dagen