Festivals en evenementen

Edmonton staat bekend als de festivalhoofdstad van Canada. Het hele jaar door worden er de meest uiteenlopende festivals georganiseerd. De inwoners van Edmonton zijn altijd in voor een feestje!

Edmonton International Street Performers Festival | juli 2022

Wat hebben acrobaten, buiksprekers, circusacts en all-round performers met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal te vinden op de straten van Edmonton tijdens het Edmonton International Street Performers Festival! Er zijn meer dan 60 internationale, nationale en lokale artiesten die Dr. Wilbert McIntyre Park (de locals noemen dit Gazebo Park) zullen transformeren tot een levendige hotspot van entertainment met gekke, grappige en uitbundige optredens. Meer informatie vind je hier.

Taste of Edmonton | 21 t/m 31 juli 2022

Neem een voorproefje op wat Edmontons food scene te bieden heeft bij West-Canada’s grootste food festival! Proef van de heerlijke gerechten van meer dan 50 lokale restaurants en food trucks. Tijdens workshops kun je leren koken zoals de professionals dat doen. Ga op een culinair avontuur onder het genot van heerlijke muziek! Meer informatie vind je hier.

Edmonton Fringe Festival | 11 t/m 21 augustus 2022

Edmontons hippe wijk Old Strathcona is het podium voor Noord-Amerika’s grootste en oudste Fringe Theatre Festival. Bijna 1.600 lokale, nationale en internationale artiesten treden 10 dagen lang op en elk genre komt aan bod. Loop door dit gebied in Edmonton en geniet van het toneel waar vele straatartiesten voor je zullen optreden. Meer informatie vind je hier.

Edmonton Heritage Festival | 30 juli t/m 1 augustus 2022

Dit is het grootste multiculturele festival ter wereld. Dit gezinsvriendelijke festival brengt culturen vanuit de hele wereld samen. Spreek mensen die trots zijn op hun land en cultuur en proef smaken vanuit alle windstreken. Op dit festival kun je een wereldreis maken zonder Edmonton te verlaten. Meer informatie vind je hier.

K-Days | 22 t/m 31 juli 2022

K-Days is een extravagant festival vol attracties, games, muziek, eten en avontuur. Alleen al de attracties en games zij een bezoek helemaal waard. Geniet van de vuurwerkshow en proef het perfecte vlees van de barbecue en andere lekkernijen.

Neem de kinderen mee naar Kids Town, waar ze een aantal van de beste entertainers voor kinderen kunnen zien. Ontdek de Indigenous Hall met authentiek eten, winkels en entertainment. Ga naar de Mainstage voor geweldige concerten. Verder is er Klondike Park, de Agriculture Hall of de Makers Faire… en dat is nog maar het begin. Er is voor ieder wat wils op de K-Days van Edmonton! Meer informatie vind je hier.

Edmonton Folk Music Festival | 4 t/m 7 augustus 2022

Dit grote muziekfestival vindt elk jaar plaats in het tweede weekend van augustus in Gallagher Park. Ervaar vier magische dagen met de beste artiesten, heerlijk eten en een bijzondere setting tijdens het oudste muzikale evenement van Edmonton.

Dit is een greep uit de festivals die er dit jaar in Edmonton worden georganiseerd. Vind hier het volledige festivaloverzicht.

Meer Edmonton

Wat je nog meer van Edmonton kunt verwachten

Test

Adventure in Alberta

Autorondreis, 10 dagen