Eten en drinken in Jasper

Van een intensieve dag in de bergen krijg je trek en gelukkig heeft Jasper genoeg gezellige restaurants, bars en food tours om je dag op een leuke en smakelijke manier af te sluiten.

Food tours

Wist je dat de Rocky Mountains een eigen keuken hebben? Ga op een culinair avontuur door Jasper en ontdek welke gerechten typisch zijn voor deze streek. Met de Downtown Foodie Tour proef je de lekkerste gerechten en dranken en hoor je de beste verhalen over Jasper en omgeving. Deze tocht van 1,5 kilometer gaat door het centrum van Jasper. Je gaat langs bij 4 lokale restaurants en ieder zorgvuldig gekozen gerecht wordt geserveerd met een bijpassend drankje.

Maligne Canyon Wilderniss Kitchen

Dit restaurant heeft de kaart gebaseerd op de adembenemende natuur rond de kloof van Maligne. Verwacht veel sterk gekruide en gerookte gerechten. Op deze pagina lees je meer over de actuele openingstijden en het menu.

Evil Dave’s Grill

Evil Dave’s Grill is een familierestaurant met een informeel karakter. Het menu is internationaal en veelzijdig, dus er is voor ieder wat wils. Dit betekent niet dat de gerechten saai zijn, want naar eigen zeggen serveren ze ‘wicked food’. Kijk dus niet vreemd op als je ‘Malicious Salmon’, ‘Diabolical Tenderloin’ of ‘Hell’s Chicken’ op de kaart ziet staan. Houd je ruimte over voor het ‘dodelijke’ dessert?

 

 

Famosa Neapolitan Pizzeria

Famosa importeert het beste meel, de sappigste tomaten en lekkerste andere ingrediënten uit Italië. Als je in dit restaurant je ogen dicht doet, dan heb je het gevoel dat je in Napels bent. De pizzabodems worden op ambachtelijke wijze bereid en nadat de pizza’s goed belegd zijn gaan ze voor 1,5 minuut in de hete steenoven. Zo weet je zeker dat de bodem lekker knapperig is. Buon appetito!

Jasper Pizza Place

Naast de heerlijkste pizza’s kun je hier terecht voor burgers, pasta’s, salades, steaks en verschillende voorgerechten. Dit restaurant is familievriendelijk en erg geschikt voor grote groepen. Ook honden zijn welkom. Vergeet niet een kijkje te nemen op het pas gerenoveerde dakterras met een geweldig uitzicht.

 

Jasper Brewing Company

Als je van sport en bier houdt, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze brouwerij worden 6 lokale bieren gebrouwen met hoogste kwaliteit hop, mout en gist. Het water dat wordt gebruikt is rechtstreeks afkomstig uit de bergen. Op de 7 plasmaschermen worden veel sportwedstrijden uitgezonden en je kunt in het bijbehorende restaurant erg lekker eten.

The Crazy Elk Cafe 

The Crazy Elk Cafe pakt het net even anders aan. Ze maken met liefde de Starbucks-koffies voor je klaar, maar geven ook graag een eigen draai aan de klassiekers. Ze serveren ook lekkere lunch en koffie om mee te nemen tijdens een lange wandeling.

 

 

Tekkara Restaurant

Eigenaren Mike en Cindy Day noemen hun restaurant liefkozend ‘cabin in the woods’ en eigenlijk is die naam heel toepasselijk. Voor de bouw van het restaurant is veel gebruik maakt van hout waardoor je het gevoel hebt in een gezellige hut te zijn. De gerechten komen allemaal uit de omliggende natuur. Je kunt dus onder andere wild zwijn, forel en zalm op het menu verwachten. De voorgerechten bestaan uit grote schalen met kleine gerechten om te delen, super gezellig dus!

The Pines Restaurant

Als je tijdens je diner van een adembenemend uitzicht wilt genieten, dan zit je goed bij The Pines. Terwijl je geniet van de fijnste gerechten kijk uit je over Pyramid Lake en de hoge bergen rond dit meer.

Meer Jasper National Park

Wat je nog meer van Jasper National Park kunt verwachten

NBBS Reizen

Canada’s Rockies by Rail

Treinreis, 9 dagen