Elk Island National Park

Op ongeveer drie kwartier rijden van het centrum van Edmonton vind je Elk Island National Park. Dit nationale park staat bekend om de vele wilde dieren die je hier tegenkomt. In de zomer is dit park een absoluut hoogtepunt. Trek je wandellaarzen maar aan en wandel over de vele wandelpaden, er is een kans aanwezig dat je bizons en elanden tegenkomt.

Bison Reservaat

De bizonpopulatie in Noord-Amerika is in relatief korte tijd gedaald van ongeveer 30 miljoen naar minder dan duizend. Het is natuurlijk schokkend dat zoiets heeft kunnen gebeuren. In Elk Island National Park werken ze hard om het aantal bizons weer te laten groeien. Wanneer je de Bison Conservation in Elk Island National Park bezoekt leer je alles over hoe de bizons nu behandeld en behouden worden tijdens een wandelroute van een uur met een gids.

Wandelen

Elk Island National Park is een fantastische plek om een lange wandeling te maken en de kans is groot dat je wilde dieren tegenkomt. Je kan hier wandelen over de vele paden die door het hele park liggen. Beaver Pond Trail is al zo’n 3.5 kilometer wandelen, zomers is dit pad geweldig voor het spotten van vogels en grote grazers zoals bizons en elanden. Alle paden zijn mooi aangelegd, goed onderhouden en brengen je langs de mooiste landschappen.

Kanoën en Kajakken

Neem een kijkje bij de Paddle Shack van Haskin Canoe, aan de rand van Astotin Lake. Pak een kano, kajak of probeer staand te peddelen om het prachtige meer te verkennen!

Kamperen

Of je nu nieuw bent met het fenomeen kamperen of gewoon het gedoe van het kopen en opzetten van je eigen uitrusting wilt vermijden, Elk Island National Park biedt je de luxe om te verblijven in een van de Tipi’s, hutten of oTENTiks. Je hebt ook de mogelijkheid om je camper te parkeren op een van de drie campingplaatsen rondom het park.

Dark Sky en noorderlicht

Elk Island National Park is onderdeel van het Beaver Hills Dark Sky Preserve en het Beaver Hills Biosphere Reserve. Dit betekent dat het park een toplocatie is om sterren en planeten te kijken. Het gebied staat bekend om de seizoensgebonden meteorietenregens en ook het noorderlicht is regelmatig zichtbaar. Het park is elke dag de hele dag open en bezoekers kunnen het park dus ook ’s nachts betreden.

"Bizons spotten op slechts 45 minuten van Edmonton!"

Meer Edmonton

Wat je nog meer van deze stad kunt verwachten

Canada Travel Designers

The Wonder Trail

Autorondreis, 15 dagen