Edmonton International Airport

Luchthaveninformatie

Jouw Canadese avontuur begint op Edmonton International Airport (YEG), die 30 km ten zuiden van de stad ligt. Op de luchthaven kun je direct jouw huurauto ophalen, in de SunDog Tours shuttle naar Jasper National Park stappen en natuurlijk de reis naar Edmonton vervolgen. Wil je gebruikmaken van het openbaar vervoer, dan kun je kiezen tussen de Edmonton Skyshuttle (handige verbinding naar diverse hotels in het centrum) of bus 747. Vanaf deze buslijn kun je overstappen op het lokale busnetwerk en het netwerk van de lightrail. Met het ov reis je in ongeveer 1,5 uur naar het centrum van de stad. Met de huurauto doe je hier ongeveer 40 minuten over.

Gezondheid en veiligheid

EIA blijft zich focussen op de gezondheid en veiligheid van passagiers. Er zijn meerdere (hygiëne)maatregelen getroffen om de verspreiding van COVID-19 tijdens de reis te beperken. Bekijk hier de maatregelen.

 

Winkelen en dineren

Op het vliegveld van Edmonton kun je je prima vermaken voor of na een lange vlucht. Je vindt er verschillende shops en restaurants zoals Outdoor Edmonton, waar je alvast je warme winterkleding kan inslaan, of restaurant Wok Box voor als je trek hebt gekregen van de frisse lucht, prachtige natuur en al dat skiën over adembenemende pistes. Klik hier voor alle actuele informatie over shops en restaurants.

Premium Outlet Collection

Op de luchthaven vind je het grootste outlet van Edmonton. Met meer dan 100 winkels en bijna 40.000 m² aan winkeloppervlakte kun je hier naar hartelust shoppen naar de beste deals!

Honden knuffelen

Heb je vliegangst of ben je gewoon een hondenliefhebber? Dan ben je in Edmonton International Airport aan het goede adres. Geloof het of niet, maar op de luchthaven zijn honden aanwezig waarmee je kunt knuffelen. Ze helpen tegen stress, maar ook als je niet gestrest bent en gewoon even wilt knuffelen ben je daar van harte welkom.

Tioga Tours

Explore Canada & Northwest USA

Autorondreis, 23 dagen